Akkujen ja elektronisien laitteiden kierrätys

Paristojen kierrätys

EU Paristodirektiivi on ollut voimassa helmikuun 1. 2010 lähtien. Kauppojen ja nettikauppojen, joiden paristojen myynti ylittää 32kg, tulee direktiivin mukaisesti tarjota niille kierrätysmahdollisuus kaupassa. Yritykset jotka maahan tuovat tuotteita yli tonnin vuodessa lukeutuvat 'valmistajiin' ja niiden tulee rahoittaa paristojen käsittely rekisteröidyn ohjelman mukaisesti. DuracellDirect lukeutuu valmistajiin ja on näin ollen rekisteröidyn BudgetPack ohjelman jäsen.

DuracellDirect noudattaa paristodirektiivin ohjeita. Lisätietoja kierrätyksestä löytyy osoitteesta • Kierrätä, Kierrätä, Kierrätä.

Paristojen kierrätys

Elektronisien laitteiden kierrätys

Voit nyt kierrättää vanhan elektroniikkasi kanssamme. Jos ostat meiltä uuden elektronisen laitteen, kierrätämme halutessasi vanhan laitteesi ilmaiseksi. Lisätietoja löytyy osoitteesta • Kierrätä, Kierrätä, Kierrätä.
Vanhat elektroniset laitteet ovat maailman nopeiten kasvava jäteryhmä.
Monet elektroniset laitteet voidaan korjata tai kierrättää, säästäen luonnonvaroja ja ympäristöä. Jos laitteita ei kierrätetä, sähköiset laitteet päätyvät kaatopaikalle jossa vaaralliset kemikaalit vuotavat siitä ympäristöön ja aiheuttavat maan ja pintaveden saastumista joka on haitallista niin eläinten kun ihmisten terveydelle.
Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden jätehuoltodirektiivi (WEEE) vaatii erillisten palautusjärjestelmien saatavuuden ja luontoystävällisten käsittelyn maksimoinnin jokaisessa osamaassa. Iso-Britanniassa jälleenmyyjien tulee tarjota uuden laitteen ostaville asiakkaille vanhan laitteen kierrätysmahdollisuus ilmaiseksi. Yhtiöt, joilla on paikallinen kierrätysjärjestelmä saatavilla, tulee tarjota vähintään ostettavaa tuotetta vastaavan tuotteen kierrätysmahdollisuus. Lisätietoja WEEE-kierrätyksestä, ja paikallisen kierrätyskeskuksen tiedot löytyy osoitteesta www.kierratys.info.

Elektronisien laitteiden kierrätys

Kierrätyksen muistuttamiseksi elektronisissa laitteissa on kuva yliviivatusta roskakorista. Muista kierrättää kaikki sähköiset laitteet, tarralla merkityt laitteet mukaan lukien.


Kierrätä, Kierrätä, Kierrätä

Kierrätä, Kierrätä, Kierrätä

Kaikki paristot ja sähköiset laitteet tulisi mieluummin kierrättää kuin laittaa roskakoriin tavallisen talousjätteen seassa, jolloin ne päätyvät vain viemään tilaa kaatopaikalla. Suomessa on useita ilmaisia kierrätyspisteitä, joissa voit kierrättää paristot ja elektroniset laitteet helposti ja nopeasti muun asioinnin yhteydessä. Tuotteiden kierrätys on mahdollista esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Jätä ne kaupan tai supermarketin kierrätyspisteeseen
  • Käytä kierrätyspalvelua kunnan kaatopaikalla ja keräyspisteessä
  • Anna tuotteet kunnan paristo- tai sähkölaitteiden kierrätyskeräykseen

DuracellDirect EU tarjoaa vanhan tuotteen kierrätysmahdollisuuden. Jos haluat lähettää vanhat paristot tai WEEE-sähkölaitteen meille kierrätettäväksi uuden ostettuanne, pyydämme lähettämään tuotteen meille osoitteeseen:

Recycling
DuracellDirect UK
2 Prince Georges
Colliers Wood
Merton
London
SW19 2PX

Otathan ympäristön huomioon myös kun päätät kierrättää vanhat tuotteesi. Pitkän matkan teko kierrätyspisteeseen aiheuttaa tarpeettomia kuljetushaittoja. Yksi parhaista kierrätystavoista on tuotteiden toimitus supermarketin kierrätyspisteeseen ruokaostosten yhteydessä.

DEFRA suosittelee kaikkien tuotteiden kierrätystä henkilökohtaisesti, jotta vältytään turhilta postikuluilta sekä kuljetuskilometreiltä


Akkujen kierrätyksen tiedot

Akkujen kierrätyksen tiedot

K. Voidaanko kaikki paristot kierrättää?
V. Kyllä, kaikki paristot voidaan kierrättää. Metallit ja kemikaalit kierrätetään ja muut materiaalit hävitetään turvallisesti

K. Voiko paristot laittaa tavalliseen roskakoriin kotona?
V. Ei, mitään paristoja ei tulisi hävittää tavallisen kotijätteen mukana. Ne päätyvät todennäköisesti kaatopaikalle tai poltetuksi. Pariston metallit ja kemikaalit ovat vaarallisia ja luonnolle haitallisia.

K. Ovatko paristot vaarallisia?
V. Paristot sisältävät vaarallisia kemikaaleja ja metalleja, mutta kunhan nämä pysyvät paristossa ja niitä käsitellään oikein, paristot eivät ole käytössä vaarallisia.

K. Mitä pitää tehdä jos paristo vuotaa?
V. Pakkaa paristo pahviin tai muoviseen koteloon ja vie se lähimpään kierrätyspisteeseen. Älä käytä metallisia koteloita. Vältä kosketusta ihon kanssa.

K. Paristoni on vahingoittunut, voinko postittaa sen teille kierrätettäväksi?
V. Ei, älä postita paristoja jos ne on mitenkään vahingoittunut. Toimitus henkilökohtaisesti lähimpään kierrätyspisteeseen on niiden nopein ja turvallisin hävitystapa.

K. Minulla on kannettavan tietokoneen akkupaketti, voidaanko se kierrättää?
V. Kyllä, kannettavien akkupaketit voidaan kierrättää samalla tavalla kuten digikameroiden, videokameroiden, työkoneiden, matkapuhelimien, lelujen ja muiden paristojen kanssa.

K. Voiko AA- ja AAA-alkaliparistot laittaa tavalliseen roskakoriin?
V. Ei, nämä tulisi kierrättää kuten muutkin paristot. Suurin osa kotitalousjätteen paristoista ovat alkaliparistoja koska niitä ei voi käyttää uudelleen.

K. Miten tietää koska ladattava paristo tulisi kierrättää?
V. Se vaihtelee valmistajan mukaan. Duracell ladattavat paristot voidaan ladata satoja tai jopa tuhansia kertoja. Kun paristot eivät enää vastaanota latausta edes muutaman tunnin jälkeen tai kestävät käytössä vain muutamia minuutteja koko yön latauksen jälkeen, ne on aika kierrättää.

K. En muista paristojen ostopäivää, voinko silti lähettää ne DuracellDirectiin kierrätettäväksi?
V. Kyllä, ostopaikalla tai ajalla ei ole merkitystä. Kierrätämme paristot osana ohjelmaamme kunhan ne eivät ole auton tai teollisuudessa käytettyjä akkuja.

K. Löysin autotallista vanhoja autonakkuja, voinko lähettää ne DuracellDirectille kierrätettäväksi?
V. Valitettavasti ei. Kunnallinen tai valtakunnallinen kierrätyspalvelu voi tarjota lisätietoja auton ja teollisuudessa käytettyjen akkujen kierrätyksestä.

K. Voiko pieniä nappiparistoja, kuten kelloparistoja, kierrättää?
V. Kyllä, kelloparistot voi kierrättää muiden paristojen seassa, kuten myös kuulolaitteiden, hälyttimien, autonavainten, laskimien, pyörätietokoneiden ja muiden paristojen kanssa.

K. Maksaako paristojen kierrätys minulle mitään?
V. Ei, DurcellDirectin kierrätyspalvelu on ilmainen, mutta mahdolliset postikulut jäävät asiakkalle.

call-now
Ota Yhteyttä 0923195190 (Englanninkielinen)